Skład zestawu:
– Dystrybutor m+CO2 UNDER
– System RO-202s
– Nabój CO2
Podblatowa jednostka chłodząca i gazująca wodę, a zarazem dystrybutor to urządzenie przeznaczone na użytek branży HORECA – restauracji, hoteli, firm cateringowych, barów, biur i firm produkcyjnych itp. Wysokiej klasy sprzęt włoski jest nisko wydajnym i bardzo wygodnym w zastosowaniu podajnikiem dobrej jakości wody niezbędnej do przygotowania chłodnych i gazowanych napojów oraz do innych procesów technologicznych w gastronomii. W połączeniu z nalewakami dystrybutor jest nie tylko praktyczny i komfortowy w użytkowaniu, ale też stanowi efektowny element wystroju wnętrza, pozwalający zaoszczędzić miejsce na blatach roboczych, co jest tak ważne w gastronomii. Wydajność 30 litrów na godzinę pozwoli na skuteczną dystrybucję wody w niewielkim obiekcie gastronomicznym.
Dystrybutor wody to urządzenie, które na dobre wpisało się w krajobraz biur, urzędów, szpitali i innych obiektów – wszędzie tam, gdzie zarządcom czy najemcom zależy na tym, by pracownicy czy goście mieli wygodny dostęp do zdrowej i smacznej wody pitnej. Wadą klasycznych dystrybutorów butlowych jest to, że wymagają one częstej wymiany zasobników z wodą. Problemem są nie tylko koszty zakupu wody mineralnej, ale też jej transport, wygospodarowanie niemałej przestrzeni magazynowej, recykling opakowań. Rewolucyjny okazał się wynalazek dystrybutorów bezbutlowych podłączanych bezpośrednio do lokalnej instalacji wodnej. Dzięki odpowiedniemu systemowi filtracji woda podawana przez takie urządzenia nie odbiega jakością od dobrej wody źródlanej. To niezwykle oszczędne rozwiązanie, w związku z czym po dystrybutory wody coraz chętniej sięga branża HORECA. Tego typu urządzenia znacznie ułatwiają pracę za barem lub na kuchennym zapleczu. Błyskawicznie dostarczają wody potrzebnej do zaparzenia herbaty albo przygotowania drinka.
Bezbutlowe dystrybutory wody dzielą się na wolnostojące, nablatowe i podblatowe. O ile te pierwsze świetnie sprawdzają się w przestrzeni budynków użyteczności publicznej, restauracje, hotele czy inne obiekty gastronomiczne najchętniej korzystają z dystrybutorów podblatowych. To urządzenia cechujące się kompaktowymi rozmiarami, które w dodatku można dyskretnie i funkcjonalnie umieścić pod barem. Tym samym zajmują niewiele cennej przestrzeni. Wyeksponowane są jedynie estetyczne nalewaki.
Główne zalety:
Wyposażenie dodatkowe:
lampa UV na wejściu
reduktor ciśnienia wody
reduktor ciśnienia gazu
licznik zużycia wody
Materiał obudowy: stal nierdzewna szlachetna
Wymiary(głębokość x wysokość x szerokość), cm | 45,7 / 52 x 31,8 / 40 x 46,7 / 52 (+węże przyłączeniowe min. 7 cm) |
Waga, kg | 29 |
Wydajność, l/h | 80 |
Zużycie energii, W/A | 505 / 2,2 |
Woda zimna | TAK (5-12 stopni Celsjusza) |
Woda zimna gazowana | TAK |
Woda w temperaturze pokojowej | TAK |
Woda gorąca | NIE |
Czynnik chłodniczy / Technologia chłodzenia | GAS R290 / ICE Bank |
—————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–
Największym atutem urządzeń produkowanych przez Aquaphor jest ich wysoka jakość. Filtr Aquaphor RO-202S to prawdopodobnie najlepszy system podkranowy jaki kiedykolwiek wymyślono. Został on zaprojektowany z myślą o zminimalizowaniu ilości wody wyrzucanej do kanalizacji. Dzięki zastosowaniu pompy podnoszącej ciśnienie wody wraz z układem recyrkulacji, urządzenie do wyprodukowaniu 1 litra uzdatnionej wody generuje jedynie 2 do 3 litrów ścieku! System RO-202S posiada elektroniczny sterownik, który informuje o konieczności wymiany wkładów filtracyjnych. Dzieje się to w oparciu o realne zużycie wody, dzięki czemu możemy mieć pewność, że Nasze urządzenie produkuje wodę o odpowiednich parametrach. Wszystkie elementy filtra Aquaphor RO-202S zostały wykonane z wysokiej jakości materiałów, przyjaznych środowisku.
Urządzenia z serii RO zostały zaprojektowane w tak, aby ich obsługa była prosta, a jakość wody zadowoliła nawet najbardziej wymagających klientów.
Podzlewowe systemy Aquaphor, to gwarancja krystalicznie czystej wody. Niezwykle dokładna filtracja pozwala całkowicie pozbyć się z wody wodociągowej szkodliwych zanieczyszczeń takich jak: bakterie, wirusy, antybiotyki, fluorki, cysty i hormony. Przefiltrowana woda posiada właściwości hipoalergiczne i antyoksydacyjne. Systemy Aquaphor RO całkowicie eliminują nieprzyjemny zapach wody i poprawiają jej smak. Przekonajcie się sami, że herbata i kawa mogą smakować jeszcze lepiej. Twarda woda jest powszechnym problemem w wielu domach. To właśnie ona powoduje osadzanie się kamienia na sprzętach i urządzeniach. System odwróconej osmozy zmiękcza wodę i usuwa nadmiar soli twardości — możecie zapomnieć o konieczności odkamieniania czajnika i ekspresu kawowego.
Wymiary(długość x wysokość x szerokość) | 411 x 486 x 195 mm |
Waga | 12 kg |
Pojemność zbiornika | 5 l (1.3 Gal) |
Czas napełniania zbiornika | ok 30 min |
Wydajność(przy temp wody 25 oC) | 15,2l/h |
Stosunek wody przefiltrowanej do drenażowej | 2-3 |
Min i max ciśnienie wody | 0,9-6,3 atm |
Temperatura wody | 5-38°C |
Wymienne wkłady filtrujące | K5, К2, RO-100S, K7M |
Chcesz wiedzieć, które produkty cieszą się największą popularnością wśród naszych klientów?
Zapoznaj się z polecanymi produktami i dołącz do grona zadowolonych użytkowników!